Beleving

Beleving op de Camping, Boerderij 'n Ibink, het dorp Ruurlo, Omgeving en de Achterhoek in het algemeen.

Op de boerderij

Kaas wordt er op onze boerderij al lang niet meer gemaakt. De kaasmakerij is nu gestript en is als boerderijwinkel ingericht. Bekijk de website van Kaasboerderij 'n Ibink.
De koeienstal wordt nu gebruikt om het een en ander onder dak te bewaren. Zo kunt u, als gast van 'n Ibink, ook uw fietsen hier onder dak stallen.

Wij verzorgen onder andere nog een koppeltje schapen. Altijd weer een feest om in het voorjaar de lammetjes doldwaas door de wei te zien springen.

Op de camping

Voor de jeugd van tegenwoordig hebben we een paar speeltoestellen opgesteld. Zoals een schommel, glijbaantje en een trampoline. En een oude trekkerband doet dienst als  zandbakje.
Voor de jeugd van vroeger is er naast de kikkerpoel een Jeu de boules-baan aangelegd. Zie ook de pagina Petanque.

De Achterhoek staat bekend om haar coulisselandschap. Akkers en weiden ingesloten tussen houtwallen en heggen. Zo is ook op onze boerderij. Rondom en tussen de weiden zijn afwisselende houtwallen aangeplant. Een mooie voedingsbron voor de hommeltjes en bijtjes, en toevluchtsoord voor vele vogeltjes. Voor onze schaapjes en voor u een mooie beschutting tegen wind en/of zon.

Speelweide tussen houtwallen

In de omgeving

Kasteel Ruurlo:

Vanaf 27 juni 2017 is Kasteel Ruurlo, tweede locatie van Museum MORE, open voor publiek. In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal.
Openingstijden: Di t/m Zo 11.00 - 17.00 uur
Website: museum MORE Kasteel Ruurlo

Dorp Ruurlo:

Uiteraard kunt u in Ruurlo terecht voor de nodige boodschappen. Er zijn maar liefst 3 supermarkten, hoeveel keuze wil een mens?

Ruurlo zit ook vrij ruim in de horeca-gelegenheden. In het overzicht hieronder hebben we een aantal via websites voor u verzameld.

Zie ook de pagina Ruurlo voor enige informatie.

Attracties Ruurlo:

Recreatiebad de Meene:

Er is volop waterplezier te beleven in het mooie Recreatiebad De Meene. Bijzonder plezierig is ook het gebruik van zout in plaats van chloorbleekloog.
Wat het zwembad helemaal bijzonder maakt is de dubbele wedstrijdglijbaan.

Doolhof Ruurlo:

Niet in de laatste plaats dient de doolhof in boswachterij Ruurlo vermeld te worden.
Dit doolhof is het grootste heggendoolhof ter wereld. Het staat ook als zodanig in het Guiness Boek of Records. De oppervlakte is bijna 1 hectare en de lengte van de paden is maar liefst 1.188 meter. 

De Ruurlose doolhof is in 1890 aangelegd door de familie Van Heeckeren van Kell. Na de oorlog is het steeds meer in verval geraakt. Rond 1975 is Staatsbosbeheer met een totale renovatie begonnen. Taluds werden hersteld, paden opnieuw uitgegraven en duizenden jonge beuken geplant. Tien jaar later kon de doolhof weer voor publiek worden opengesteld. In het centrum staat een toren met prachtig uitzicht over het labyrint van gangen. Vanaf hier kun je mooi het motief zien dat de gangen met elkaar vormen.

Natuur rond Ruurlo:

Ruurlo, hartje Achterhoek, heeft een grote verscheidenheid aan natuur te bieden. Zie pagina Natuur.

WandelroutesWandelroutes rond Ruurlo:

In de Boswachterij Ruurlo zijn verscheidene wandelroutes uitgezet. Hierbij zijn met name de Lievestrowandeling en de Laarzenwandeling bijzonder aan te bevelen. Bekijk bijvoorbeeld de site van Stichting Vrijwilligers Natuuronderhoud Ruurlo voor meer informatie.

 

Beleef het hartje van de Achterhoek op het internet:

Horeca Ruurlo Attracties Ruurlo  
 
Horeca omliggende plaatsen Toeristische attracties Achterhoek